Familien Drengs hjemmeside

VINTER AKTIVITETET

SIKSJØLIA-TUFSINGDALEN MARS/APRIL 2011

Reiste til hytta 24 mars for å kombinere vinterprøver og trening.
Først var det femundprøven 26 og 27 mars. Halvard kom oppover på fredag og reiste hjem igjen på søndag for å være med på prøven. Lørdag var det kraftig vind og -6 grader.Indy gikk mg bra men kun en tom stand så det ble ingen premie.
Kira gikk også brukbart, men kom ikke bort i noe fugl. Fikk slipptid på 45 min.
På ettermiddagen kom Pål/Redoks for å overnatte på hytta før prøvestart neste dag. Johannes og Mari med sin 2 mnd. gamle baby kom også en tur på kvelden. Vi spiste hummer og hadde en veldig trivelig aften.
Søndag var det betydelig mildere og mindre vind.Indy gikk langt i fra på sitt beste i dag. Nok en tomstand, men løste ut selv. Kira gikk sin beste vinterprøve med slipptid på 55 min og slo Indy på karakterer 😀 Fikk en stand, men pres. ingen fugl. Fikk desverre ingen flere sjangser på fugl.

Mandag til torsdag var jeg alene på hytta. Hadde noe fine korte treningsturer daglig. Både været og føret varierte veldig. Var veldig tungt gjenomslagsføre noen steder og turboføre i høyden. Hadde alt fra komplette fuglesituasjoner til støkk, etterganger og harelos. Lite fugl i høyden, Rypene sitter lavt enda. Johannes kom med sin unge GS på tirsdag for en liten treningstur. Var lite fugl å se, men mye ferske spor av både rype og Orrfugl. Indy hadde en stand, reis og var aksetabelt RIO.

Torsdag ble en ny treningtur på fjellet. Indy støkket ryper og gikk losende etter. Blåste innkalling og hun vendte tvert på signalet. Hare sprang ut 5 m foran Kira og hun satte seg umidelbart.😀
På ettermiddagen fikk jeg besøk på hytta av Roger/Astrix og Pål/Redoks. Begge skulle starte sin håpefulle i VK på fredag. Begge kval. seg til semiefinalen på lørdag. Gikk en liten treningtur fredag med hundene, skulle starte dem på prøven på søndag.
Lørdag røyk begge VK hundene ut, så førerene pakket sammen og reiste hjem. Kira, Indy og jeg var igjen alene på hytte.

Prøvestart-Rolv Sevendal minneløp 3/4-11
Søndag morgen var det strålende vær og veldig mildt.
Det var tungt gjenomslagsføret for både hunder og førere.Tungt føre er ikke det beste for Kira og for Indy var det hennes første prøvestart i AK. Så jeg var litt spent. Kira klarte seg brukbart på det tunge føre og utnyttet den eneste sjangsen hun fikk på fugl,glimrende. Førte til en 3.AK - Indy fikk ingen fuglearbeid, men gikk glimrende gjennom hele dagen - slipptid på 85 min. Det ble kun 2 premierte på partiet. En Pointer med 2AK og Kira med sin 3.AK. Flere hunder misbrukte sine sjanser. Kun 4 AK hunder fikk premie totalt på prøven denne dagen . Så jeg har god grunn til å være stolt av henne😀😀😀
Reiste hjem i lykkerus på mandag.

TRENINGSHELG PÅ RAULAND MARS -11

RAULAND 5-6/3-11
5 ryper på Kira
2 ryper på Indy

lørdag 5/3-Stålende sol, men kraftig vind. Dro ut i terrenget på ettermiddagen når vinden hadde løyet noe.
Ekstremt tungt føre i dag.Begge hundene slet med å komme seg fram. Indy viser stor tæl og vilje på å komme seg fram i terenget.
Kira går noe lettere og kommer seg brukbart fram og ut i terenget.
Enkelte områder er noe lettere å komme seg fra på, der drar Indy godt ut og forsvinner opp på en ås. Hører noen "bjeff" Blåser innkalling på henne og hun kommer omgående mot meg. Stopper opp og viser tydelig at hun vil ha meg  med. Ferske rypespor og se. Trekker an nedover åssiden og fester en kort stand og smyger så vider samtidig som hun ser etter meg for å se om jeg kommer etter.Kan se rypa løper på bena forand oss. Komanderer sitt i det rypen letter, Indy er aksetabelt rolig. Ingen tegn til ettergang, men ivrig på å lukte på setet.
Kira går greit etter forholdene. Halvard fant henne i stand. Tre ryper letter når han kommer fram til henne. Kira er komplett rolig.

Sønd.6/3 - Strålende sol(varmt) og rolig vind.
Føret er mye bedre i dag.
Kira i stand etter 5 min i første slipp. 3 ryper letter i det Halvard kommer fram, hun er komplett rolig.
Hun går greit, farten er ikke stor, men kommer seg godt ut og dekker bra med tereng. 1 tomstand som hun selv løser ut. På vei tilbake til bilen fester Kira stand i båndet.Avanserte, festet ny stand. Kan se rype løpe på bena. Reiser og er igjen komplett rolig.
Indy slet noe med å komme seg fram i begynnelsen, ble bedre etter hvert. Fikk en stand på en rype på langt hold. Snek seg fram og rype lettet. Aksetabel rolig. Ny stand, upresis reis, fugl letter og Indy er komplett rolig.

VALPSAMLING PÅ TEMPELSETER 2011

Søndag 13 feb. hadde oppdretter, Eva Kulstadvik innvitert til felles valpesamling av alle Bergtuns kullene til Asenta. Det stilte opp hunder fra både A-B og C kullet. Pål Berge var instruktør sammen med Eva.
A-kullet, Atea og A-Kira
B-kullet, Bliss, B-Frøya og B-Tinka
C-kullet, Cora
Selv om gradestokken viste svimlende -34 grader i bilen på vei opp, endte den på -8 når vi var kommet fram til tempelseter. Det var et super vintervær med blå klar himmel. Føret var noe varierende. Noe tyngre for hundene i starten, men hvor høyere vi kom ble det rene turboføret.
Det var ikke mye fugl å se, men noen situasjoner ble det. I lunsjpausen ble det observert en rype som lå og trykket i lia. De unge og uerfarende hunde ble ført opp i line og fikk lettet på fuglen.
Indy støkket en rype, men virket ikke som hun reg. det. fortsatte og jobbe ivrig i området etter at fuglen hadde lettet. Kira`s andre slipp førte til stand noen få sekunder ut i slippet. Var mange hunder og førere rett ved og makker kom opp for å "hjelpe til" så rypen lettet. Ble noen få meter ettergang på Kira. På slutten av slippet fester Kira stand igjen. Kan tydelig se ryper på snøen forand henne. Halvard blåser "sitt" og beveger seg mot henne, 4 ryper letter og Kira blir sittende helt i ro. Utreder og får belønning i form av en apport som blir lagt ut. App. helt perfekt. Det ble ingen flere ryper denne dagen, men vi hadde en fantastisk hyggelig dag på fjellet.

TRENINGSTUR RAULAND FEBRUAR 2011

Har satt campingvogna på vintercamping på Rauland.
Tok en tur med hundene for å trene en uke. Var tungt føre hele uken, så jeg tok bare korte turer hver dag. Fikk mange fine situasjoner på hundene.

Torsd.3/2
Bosbøen-Anita/Kira/Indy
1,5t - Kraftig vind - Tungt føre
1.slipp-Indy
5 min ut i slippet trekker Indy an over en kant.Når jeg kommer opp, kanjeg se ferske rypespor. Hun jobber ivrig i området. Kan tydelig se vingeslag i snøen (fugl hadde lettet)
1.slipp-Kira
Etter 10 min finner jeg Kira i stand. Hun Avanserer og spikrer ny stand.Ser rype oppe på fjellkanten. Reiser på ordre og er komplett rolig i oppflukt.
2.slipp-Indy
Finner henne i stand på kolle etter kort tid.Ryppe letter på ca 10m  i det jeg kommer fram til Indy. Hun aksepterer ikke stopp komando og ruser fram der rypen hadde lettet fra og utreder på egen hånd.
2.slipp-Kira
Går greit i meget tungt føre, men ingen fugl i slippet.


Fred.4/2
Bosbøen/Skinarbu,
Roger-Astrix/Mario
Anita-Kira/Indy
Kraftig vind/snøføyke og kaldt-meget tungt føre.Ingen fugl å se.  Både hunder og førere mistet motivasjonen etter kort tid. Så vi avsluttet tidlig. Snørekjørte tilbake til bilene.

Lørd. 5/2 - ca. 30 ryper/på 7 situasjoner
Bosbøen-Halvard,Anita-Kira/Indy
2,5t-Overskyet/sol - litt vind-tungt føre
1.slipp Indy - finner henne i stand,tjuvreiser og forfølger noe. Måtte ha en liten "medarb.samtale"
Etter kort tid trekker Indy av mot vind - kort stand, avanserer og støkker rypekull på 7-8 ryper. Komplett rolig, men vil ikke sette seg.
1.slipp Kira-Rett i stand på nytt rypekull, 6-7stk. Reis og komplett RIO, utreder og ny stand etter ca 40m. Reiser og 4 ryper letter. Aksetabel RIO, utreder ok.
2. slipp Indy- Finner Indy i stand, reiser på ordre, rype letter på 20m. Koplett RIO.
2. slipp Kira- Stand tidlig i slippet. Reiser, men ingen fugl. (fugl lettet rett før) Kira trekker an på HARE. Haren går på 20m. Hun er komplett rolig.
3.slipp Indy- Trekker an mot rype til den letter uten å respektere stopp komando. Strammes opp. Trekker an igjen mot rype - Respekterer nå "rolig" samarbeider og venter på "mor" og tar stand. Reiser på komando og nytt rypekull letter. Indy er komlett rolig.
3.slipp Kira- Ingen fugl i slippet. Det tunge føret begynner å merkes på henne. Dabber av mot slutten av slippet.

Sønd.6/2
Kraftig vind i dag. Tok en liten skitur før Halvard reiste hjem igjen.

Mand.7/2 Skinarbu -Reiser alene opp i terenget. Noe mer variert føre. Snørekjører et stykke før jeg slipper første hund.
1.slipp Indy-Går greit. Underlaget varierer fra god bæring til svømmeføre. Får med seg bra med tereng. Ingen Fugl.
1.slipp Kira-Går godt i "sin fart" Trekker godt ut i bredde. Dekker terenget godt. Ingen fugl.
2.slipp Indy-Bedre føre i høyden.Indy går stort og forsvinner over åsen. Finner henne da hun jobber ivrig i åskanten. Mye rypeskitt å se. Kira markerer i bånd, men ingen fugl å se.
2.slipp Kira- Jobber bra og drar godt ut både i bredde og dybde. Har nå begynt å snø kraftig. Kira støkker rype, men er komplett rolig og setter seg.  Snør nå så kraftig at det er vanskelig å se skisporene. Kobler hundene og snørekjører tilbake til bilen.

Tirsd.8/2-2t 45min. 12 ryper/5 situasjoner - Tungt føre-været varierte fra overskyet,snø til sol. Kraftig vind i natt og på morgenen.Dro ut i terenget ved 12 tiden, da hadde vinden løyet endel.
1.slipp Indy-Går greit,støkker en rype, men er aksetabel rolig. Øker søket og forsvinner ut av syne i nå kraftig snøvær.
1.slipp Kira-Snør kraftig, går greit tross vær og føre. Ingen fugl i slippet.
Velger å gå tilbake i terenget og noe lavere for å få bedre vind.Være letter og solen kommer fram.
2.slipp Indy-Trekker an og tar kort stand, avanserer og ny stand, ber om reis og rypekull (6-7stk) letter. Aksetabel rolig,utreder greit. Rypene ses løpende på snøen. Trekker an på nytt og fester stand igjen. Lar henne stå en stund før jeg ber henne gå på, fester ny stand og reiser en rype på ordre. komplett rolig.
Samarbeider mye bedre nå.
2.slipp Kira- Trekker an rundt en ås, går ca 150m og tar stand. Reiser noe upresis på ordre. Rype letter, komplett rolig. Sitter i ny stand, går fram på ordre og ny rype letter. aksetabel rolig, utreder greit. Jobber videre i god fart. Markerer igjen og trekker an. Stand og reis på ordre og nok en rype letter. Er igjen aksetabel rolig. Går greit i 5 min til før hun begynner å dabbe noe av. Kobler og avslutter for dagen.

Onsd.9/2-4t. Siste treningsdag før hjemreise i morgen. -7grader, overskyet/disig, enkelte solglimt.
Hadde fire slipp på hver hund - ser rype letter på langt hold. Indy støkker 2 ryper i slipp to, aksetabel rolig. Kira går meget godt til henne og være i 2. slippet, markerer fugl flere ganger, men ingen fugl å se.
Underlaget bærer noe bedre enkelte steder og Indy går med stor fart og dekker mye tereng.
Kira har også brukbar fart og terengdekning i tider.Skåbu april 09

Ny tur til Skåbu med Anne,Pål og deres hunder, Aiko og Dina. Ble fraktet med skooter til hytta fredag ettermiddag.
Anne og jeg tok en skitur med hver vår hund. Lite fugl å se.

Lørdag var det flott vær og kjempeføre fra morgenen, fikk noen fine fuglesituasjoner på ryper. Snøen ble noe råtten utover dagen så føret ble tungt for hundene. Om kvelden kunne vi sitte utenfor hytten og høre på steggen.

Søndag var det atter en fin dag med supert føre fra morgenen.
Hadde første stand bare 50 m fra hytteveggen, og nr.2 et par hundre meter ovenfor. Gjevnt med fugl hele dagen, men føret ble veldig tungt utover dagen både for hunder og førere.

En kjempefin tur😀

Skåbu mars 09

Reiste en tur til skåbu for å trene hundene.

Reisefølge var Pål og Anne med Dina og Aiko.
Vi hadde ikke været med oss, og hundene måtte slite i tungt føre.
Var borti noe fugl på lørdag, men søndag ble vi værfaste på hytta til vi skulle reise hjem.

Vi hadde det sosialt og hyggelig, men fikk ikke det helt store utbytte av treningen som vi ønsket.

Vinteraktiviteter

Uke 12, 21/3-09

Halvar tok med seg Kira og dro til fjels for å trene sammen med
Pål med sine to hunder.
Været var fint, men det var tunge forhold. Ikke mye ryper, men fikk et fint fuglearb. på Kira.

VINTERSALING KLM - SKÅBU

Uke 7
Fredag 13 - søndag 15 febr. 09

Ankomst fredag kveld på Slangen Seter.
Etter at vi hadde inlosjert oss på rommene, ble det tid til å ta en prat med gamle kjente og mange nye KLM eiere.
Ble servert nydelig spekemat mens praten gikk livlig om gamle og nye hendelser.

LØRD.
Gradestokken hviste -21. Tok det litt rolig fra morgenen før vi tok turen til fjelds.
Ble satt opp på et blandet parti med flest UK hunder og noen få AK hunder. Deriblandt Kira som ble AK hund for 14 dager siden.  Var lite ryper å se, men noen var det. Kira ble borte en stund i siste slipp. Vi antar at hun "sto" bak en kolle, for plutselig gikk det opp 2 ryper. Hun kom da meget fornøyd tilbake fra stedet der rypene lettet. Urørt snø røper godt! Kunne tydelig se hun hadde stått, forandret retning og gått ca 15 m etter.

Orrhaner var det bra med. Arne med sin Grosser hadde oppe flere stk.  Vi var heldige å bli vitner til en! Hunden tok stand, men vi regnet først med at det var på en rype som hadde lettet litt lengere oppe i lia. Hun sto veldig lavt med hode, så vi ropte til Arne om at han skulle følge på hunden. Plutselig beveget snøen seg og opp fra "dokk" gikk det en svart fugl (ikke hvit som forventet) det var nok en orrhane.  

EN FLOTT DAG PÅ FJELLET

UKE 6
Torsd. 5. feb.

Ble invitert med på fjellet av Eva (oppdretter av Kira)
Eva hadde kullsøster Laika med seg og jeg tok med Kira.
Noe tungt føre, men ellers strålende forhold og solen skinte fra skyfri himmel.

"Snille" ryper som ikke lot seg skremme opp, selv med mye lyd og forstyrrelser.
Hadde 30 ryper på vingene, fordelt på 12 situasjoner.

Etter 10 min slipptid, markerte Kira ryper på lang avstand og tok stand. Sneik seg videre ca 150-200m. før hun spikret ny stand. Ble stående ved noen grantrær helt til jeg kom "heseblesende" opp til henne og ba om reis. Gikk opp 4-5 ryper og Kira etter. Koblet henne for å roe ned situasjonen.
Laika ble sluppet og støkket opp et nytt kull bare 50 m. unna.
Situasjonen var nå blitt noe "het" så vi valgte å ta en kaffepause.

Fant Kira i stand på lange hold (2-300m) Sto spikret helt til jeg kom fram til henne og ba om reis. Hun har nå skjønt at å ta noen gode turer, kan lønne seg. Gikk stort og jaktet godt hele dagen.
Mange fine situasjoner på Laika også. Tok stand i bånd, mens jeg var på vei opp til Kira som sto lengere oppe. Ble bedt om "reis" samtidig og det gikk opp ryper for dem begge.

Tapi Roll 07.11.2022 20:39

Hei.
Er det mulig å få varsel fra dere når dere planlegger et nytt valpekull? :)

Anne Buverud 26.03.2022 16:51

Hei😊. Skal dere ha Kleiner valper i år?

Anita 26.03.2022 20:03

Hei!
Nei i år blir det ikke noen valper her hoss oss.

Nyeste kommentarer

07.11 | 20:39

Hei. Er det mulig å få varsel fra dere når dere planlegger et nytt valpekull? :)

26.03 | 20:03

Hei! Nei i år blir det ikke noen valper her hoss oss.

26.03 | 16:51

Hei😊. Skal dere ha Kleiner valper i år?

15.02 | 00:17

Kjempefin opplevelse